top of page
Green projects
109196503_3476992322333791_2166163556303

Bij Q Electronics willen we méér dan alleen gebruikte toestellen een tweede leven geven. Wij steunen The Ocean Cleanup, de grootste opruimactie van allerlei plastic en afval in de oceaan.​

 

De grootste schoonmaakoperatie aller tijden

The Ocean Cleanup is een organisatie die zich inzet om plastic te verwijderen uit de oceanen.  En dat is hard nodig: naar schatting drijven er tegenwoordig meer dan 5 triljoen stukjes plastic in de oceanen. De grootste vervuiling (plasticsoep) vindt men in de Stille Oceaan, tussen Californië en Hawaii, dit gebied wordt daarom ook wel the Great Pacific Garbage Patch genoemd. Vermoedelijk drijft hier zo’n 113 miljoen kilogram plastic in de zee.

Als dat afval blijft circuleren, heeft dat serieuze negatieve gevolgen voor alle ecosystemen, onze gezondheid en de economie.

 

Hoe gaat The Ocean Cleanup te werk?

De organisatie werd in 2013 opgericht door de Nederlandse uitvinder Boyan Slat, die toen 18 jaar oud was. Hij bedacht Systeem 001: een ‘gecreëerde kustlijn’, waar in het plastic afval zich groepeert, zodat het vervolgens onderzocht en opgeruimd kan worden. Het systeem werkt als volgt: een buis van 600 meter lang drijft op het water. Daaronder hangt een scherm dat op het diepste punt drie meter lang is. Hiervoor is gekozen omdat uit onderzoek bleek dat het meeste plastic in de bovenste meters van de oceaan drijft. Het systeem beweegt door een combinatie van de stroming, de wind en de golven, en komt in de vorm van een ‘U’ te liggen, waardoor het als een soort trechter het plastic op kan vangen Eens in de zoveel tijd zullen schepen het opgevangen plastic ophalen en naar San Francisco brengen. Nadat het plastic afval onderzocht is, zal het in Europese recyclingbedrijven verwerkt worden tot nieuwe producten.

The Ocean Cleanup heeft een ambitieuze doelstelling: In 5 jaar tijd willen ze ervoor zorgen dat 50% van al het opgehoopte plastic in de Stille Oceaan is verwijderd.

 

Wij doneren een bijdrage voor elke op tijd betaalde factuur

Waarom wij The Ocean Cleanup willen steunen, is je nu vast duidelijk. Maar hoe we dat gaan doen?  “Delen is vermenigvuldigen”, daarom willen wij heel graag onze klanten betrekken bij deze actie. Vanaf heden zullen wij voor elke op tijd betaalde factuur € 1 doneren aan The Ocean Cleanup. Zo creëren we een extra stukje bewustwording bij onze cliënten en dragen ze bij aan ons goede doel zonder dat wij hen direct om financiële support vragen. Ze hoeven enkel hun factuur binnen de gestelde termijn te betalen!

Wil je meer weten over The Ocean Cleanup? Op hun website vind je alle informatie.

Wil je meer informatie over onze steunactie?  Neem dan zeker contact met ons op.

bottom of page